Látnivalók, Programok

A környék legkedveltebb programjait és szórakozóhelyeit találja itt felsorolva. Bármilyen további kérdése van szívesen válaszolunk programok és látnivalók terén is!

sorfozde-szentandras-1024x684

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

Rózsa Sörkert

Cím: 5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON: 
Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410

bekesszentadrasi duzzaszto

Békésszentandrási Duzzasztó

Különleges vízlépcső az Alföldön. Kedvelt turisztikai látványosság elérhető közelségben.

mini-magyarorszag-makettpark

Minimagyarország Makettpark

Aktív családi vagy iskolai kikapcsolódás az ország egyetlen interaktív parkjában, a Mini Magyarország makettparkban, illetve hazánk legnagyobb arborétumában, Szarvason.

arboretum-szarvas

Szarvasi Arborétum

Tekintse meg Ön is országunk legnagyobb területű arborétumát!

Az Arborétum és a “Pepi-kert” története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik. Az államosítást követően az Arborétumnak számos gazdája volt. A terület egyre bővült, új gyűjtemények születtek. Az intézmény ma öt fás gyűjteményt gondoz 82 ha területen.

viziszinhaz szarvas

Szarvasi Vízi Színház

Színház a víz fölött | Egyedülálló kultúrális program Szarvason a Holt-Körös partján. Színház és előadáskedvelők kiemelt célpontja.

bolenyek

Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

A Kárpát-Medence állatvilága egy helyen
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság legnagyobb és legkomplexebb bemutatóhelye, Szarvason, a nemzeti park székháza mellett található Körösvölgyi Állatpark. 

Évente több tízezren keresik fel a Csáky-kastély egykori kertjében, az évszázados fákkal teli Anna-ligetben elterülő bemutató komplexumot. Az itt található Körösvölgyi Látogatóközpont 2003-tól, állatparkja pedig 2014 óta fogadja az ide érkező ökoturistákat, kirándulókat.

szarvasi-tessedik-samuel-muzeum

Szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum

A Tessedik Sámuel Múzeum alapításának célja a helyi történelmi és kulturális örökség bemutatása, Szarvas és környéke régészeti, történeti, néprajzi, helytörténeti értékeinek megtartása, ápolása, ezen értékek minél szélesebb körben való bemutatása.